Бих искала звезди да ми свалиш,
да бъде както някога -
и стихнала под твойта длан
да слушам приказки за чудеса.
Да бъде чудно - зимата да ни наметне
с белия си шал, с ледени звезди да светна -
в косите ми прашец и смях...
Отдавна косите си отрязах,
а ти до мен си все така
и слушам приказки за чудеса
и все е топла твоята ръка,
а чу ли - тропна къщната врата -
и ледени звезди, и смях
донесе моето момиче в косите си...
© Мая Тинчева Todos los derechos reservados