20 ago 2008, 6:54

Бил ли си пепел? 

  Poesía » Versos blancos
588 0 1

Не поглеждай в очите ми -

те не са капчуци пролетни,

не ще намериш в тях реките пълноводни.

По-скоро ледени късове ще разбият

на дребни кристали мирогледа ти.

Не се усмихвай есенно-скептично,

пожълтели са всичките ми чувства.

Окапали надежди не събирай -

не ще те греят през зимните ти нощи.

Аз съм възкръснало пълнолуние.

Във летен нестинарски танц ще те разпилея.

На сутринта само вятърът ще си спомня за теб

и тихо шепнешком ще те пита:

"Бил ли си пепел?"...

© Полина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • не поглеждай в очите и, момче...не поглеждай...
    докосни сърцето и...все още има бяла надежда...
    с обич за теб...
Propuestas
: ??:??