5 sept 2021, 20:53  

Билет за изхода от зимен сън 

  Poesía » Filosófica
286 4 9

БИЛЕТ ЗА ИЗХОДА ОТ ЗИМЕН  СЪН

 

Над стърнища, повити от есенен хлад,

прелетя закъснялото ято.

Перачка дъждовна тишината простря

над селцето смълчано – да капе.

 

Късно слезе раздрипан край синора гол

ябанджията слънчев – отде ли?

Сякаш не светлина бе поръсил, а сол

връз трънливи и сухи къдели.

 

Бе замръзнал викът на небрежия кос

и се ронеше ситно – на пясък.

Сред клонаци, вдървени в молитвен въпрос,

онемяха след миг небесата.

 

И в пейзажа притихнал – останал без дъх,

защрихован във черно и бяло,

аз стоя, ала кътам в сърцето си лъч

и надежда за ново начало.

 

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??