Билет за невръщане
Заведи ме на другия бряг,
там, където живеят мечтите,
там, където във лунния впряг
до полуда танцуват звездите!
Ще е приказно! Знам,
че ще ми хареса
и без укор и свян
ще облека роклята на принцеса.
Ти с невиждащи очи
от възхита ще онемееш
и с гердан от лъчи
раменете ми ще сгрееш!
Прошепни на лодкаря да си върви!
Дай му някое петаче,
а преди да зазори,
с утрото ще си поплача!
Таня Иванова
© Таня Ив Todos los derechos reservados