11 nov 2009, 11:47

Било и небило 

  Poesía
682 0 12

Искам да обичам –

глупаво

и безразсъдно.

Уверено да влизам

във непознати светове.

Да искам…

Да намирам…

забравените върхове.

Не знаейки играта –

все пак да съм играчът.

От смях да се превивам,

без капка основание.

Нанякъде да тръгвам -

с увереност, че е завинаги.

Диагонално да разбърквам

билО и небилО –

без всяко подозрение,

че мога да сгреша.

От миналото да крада

безсрамно –

не осъзнавайки, че то

във мен е още живо.

И в настоящето си да живея -

без страхове,

без срам.

 

11.11.2008 г.

Весела ЙОСИФОВА

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??