Р. Чакърова
Старостта ли ме тупа по рамото,
или просто боли ме плекситът?
Щом отново по тъмно съм станала
и с диоптър чета новините,
щом цигари количества пуша
и кафетата с кофите пия,
щом главата все още ме слуша
и за глупости мисля (не крия!)...
Значи, може би, си въобразявам!
Всъщност, точно така е навярно.
Само чувството някак остава,
как го казваха...? Да! Биполярно...
Там, на север, съвсем побелява,
паралелът е много скъсен
и нощта все по-бавно минава
под тревожност, че утре е ден –
ден, съшит с бяла, бърза тропоска
и в торбата с тефтерче-задачи,
преполвѝл ги най-късно до осем,
както правят добрите сеячи.
Хвърлил шепи любов по браздите,
тъй наречени "бръчки от страст",
в пет следобед очаква звездите
и приготвя вечеря в захлас...
Югоизтокът пулс ускорява
щом докосне ръцете, които
ще разчупят каквото остава
като прясно опечена пита...
Без съмнение пак ще замръкна
с още болки в гърба и нозете,
а гласът, който чувам, замлъква...
И запява гласът на сърцето!...
Лондон, 24.01.2018, 10:33
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados