27 feb 2013, 8:30

Благодаря Ти, Господи!!! Слава на Господа!!! 

  Poesía » Otra
595 0 0

Благодаря Ти, Господи,

когато даде ми утеха,

Благодаря ти, татко вечен,

когато с изцеление свали

мръсната ми дреха...

Благодаря Ти, Господи,

че даде своя син Христос

и чрез молитвите си, татко,

ние в покаяние ще те чакаме

и за Тебе ще стоим срещу дявола на пост!

Благодаря Ти, татко, че показа ми

Истинската слава,

вечното спасение в любящия син,

защото Ти си нашия закрилник,

и чрез Тебе в борбата НЯМА ДА СЕ ПРОВАЛИМ!

Благодаря Ти, татко,

че твоето слово е най- добрата храна

за моята душа,

благодаря Ти, че всяко красиво и добро на света,

докоснато е от величествената Ти ръка!

Благодаря Ти, Боже Господи,

за това, че дори обляна в сълзи,

твоята ръка остана винаги до мен,

как нямам търпение да те зърна татко,

да дойде най-сетне и този прекрасен,

дългоочакван ден...

Благодаря Ти, татко,

за всичко, което даде ми, 

без дори за миг да го заслужа,

пред теб прекланям глава, Иисусе,

син Господен и те моля,

има ли как да ти послужа?...

Защото знам, Господи,

знам, че зад портите на отчаяния свят

цари необятна красива светлина,

и знам, нека е Твоя славата вечна,

нека пред Тебе се кланя всяка съществуваща душа...

Защото единствено Ти си този,

който царува дори над смъртта,

Ти си този, който има силата да съди

и да опрощава всеки грях,

Ти си този, който дава радост

на всяка измъчена душа

и единствено Ти си този, 

който скоро ще унищожи мрака

и с могъществото и своята слава

ще издигне любов и светлина...

 

© Ивета Стелянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??