Благодаря Ти, Господи,
когато даде ми утеха,
Благодаря ти, татко вечен,
когато с изцеление свали
мръсната ми дреха...
Благодаря Ти, Господи,
че даде своя син Христос
и чрез молитвите си, татко,
ние в покаяние ще те чакаме
и за Тебе ще стоим срещу дявола на пост!
Благодаря Ти, татко, че показа ми
Истинската слава,
вечното спасение в любящия син,
защото Ти си нашия закрилник,
и чрез Тебе в борбата НЯМА ДА СЕ ПРОВАЛИМ!
Благодаря Ти, татко,
че твоето слово е най- добрата храна
за моята душа,
благодаря Ти, че всяко красиво и добро на света,
докоснато е от величествената Ти ръка!
Благодаря Ти, Боже Господи,
за това, че дори обляна в сълзи,
твоята ръка остана винаги до мен,
как нямам търпение да те зърна татко,
да дойде най-сетне и този прекрасен,
дългоочакван ден...
Благодаря Ти, татко,
за всичко, което даде ми,
без дори за миг да го заслужа,
пред теб прекланям глава, Иисусе,
син Господен и те моля,
има ли как да ти послужа?...
Защото знам, Господи,
знам, че зад портите на отчаяния свят
цари необятна красива светлина,
и знам, нека е Твоя славата вечна,
нека пред Тебе се кланя всяка съществуваща душа...
Защото единствено Ти си този,
който царува дори над смъртта,
Ти си този, който има силата да съди
и да опрощава всеки грях,
Ти си този, който дава радост
на всяка измъчена душа
и единствено Ти си този,
който скоро ще унищожи мрака
и с могъществото и своята слава
ще издигне любов и светлина...
© Ивета Стелянова Все права защищены