16 jun 2014, 16:39  

Благодаря ти, мамо 

  Poesía » Civil
698 1 4

За моите очи, дарила със светлина!

За зимните пързалки в снега!

За роклята, която ми уши сама!

За котето, което у дома живя!

  

За пътя, които ми посочи с цветя!

За дългите и искрени писма!

За песните, изпяти над съня!

За цветната градина у дома!

 

За детските усмивки през деня!

За плитките, сплетени в моята коса!

За порива в сърцето ти, за обичта!

За спомените ми от тебе благодаря!

 

На снимката си с дамско колело.

Усмихната, коса развята и със синьо фигаро.

Понякога те виждам с дъждобрана,

завинаги запомних те с гердана!

 

С лице на възрастна жена и две ръце прибрани.

Очите, както и преди са замечтани!

Устните нашепват имена мълвят.

Повтарят мислите, коите те гнетят!

 

И зная, мамо, още ми се сърдиш!

За празниците, които не зачетох!

За думите, които с гняв изрекох!

За книгите, които не прочетох!

 

Виновна съм! Признавам! Мамо!

 

 

© Мария Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много хубаво.Майката е ЕДНА.
  • Браво!Великолепно и признателно към майката, която всеки трябва да обича и уважава!
  • Всички деца пред майките имат вина,залисани в своето ежедневие,но поне това признание прави нещата по-леки!Харесах!
  • Вълнува с детайлите и с конкретните малки нещица...
Propuestas
: ??:??