19 may 2020, 22:03

Благословия моя... 

  Poesía » De amor, Filosófica, Verso libre
1078 2 4

 

Благословия моя,

благословен е и въздуха,

обгръщащ те като воал,

бродирайки измежду косите ти-

всички твои добродетели ,

като сън, който ме

прегръща в светлината си...

 

Благословия моя,

благословена е и усмивката ти,

озаряваща целия ми път,

ограден от тръни и бодли-

изписал толкова истории...

и като сън появи се ти

и в цветя превърна раните ми...

 

Благословия моя,

с погледа ти обвит в магия,

даряваща ме с мир и тишина,

като Луната, която те следва-

докато вървиш и те озарява,

а звездите, звездите,

закрилят твоята походка...

 

Благословия моя,

благодаря ти, че се появи,

когато най не те очаквах,

когато никой не ме виждаше-

а аз бях само един мираж,

мираж в клетка,

копнеещ за свобода,

копнеещ да бъде жив...

 

Благословия моя,

с безкрайната ти сила,

със сълзите и с усмивките ти,

с очарованието и добротата ти-

само ти,

като пясък вливащ

се във вълните,

с ръцете ти рисуващи,

стиховете ми в морето...

 

Благословия моя,

тихата въздишка на

душата ми си ти.

Твоят глас е най- любимата

ми песен-това си само ти.

Чудото, което ми изпрати

Бог-това си ти!

 

 

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря от сърце!
  • браво,разкошно !
  • Благодаря ви, приятели! ❤️ Бъдете здрави, щастливи, вдъхновени и обичащи!
  • "Благословия моя...
    когато...бях...
    мираж в клетка,
    копнеещ за свобода,
    копнеещ да бъде жив...
    ...
    Чудото, което ми изпрати
    Бог-това си ти!"

    Много е хубаво. Поздравявам те, Лили!
Propuestas
: ??:??