Една дума а колко много значи,
създадена от две благо и твори.
Да дариш на някого една надежда,
да помогнеш на попаднал човек в беда.
Да дариш своята помощ на малко дете,
на нуждаещо се от много грижи бебе.
Да подариш човече за каузата добра,
значи да дадеш малка частица от душа.
Да дариш и да се помолиш на Бога,
да помогне и Той на нуждаеща душа.
Това ще ни направи малко по-добри
в този свят изпълнен с тъга и с лъжи.
Да видиш грейнали звезди в детски очи,
ще се изпълни твоето сърце с топлота.
Дари не само на Коледа човече а винаги
и Бог ще се усмихне и ще те възнагради.
Благотворя без да се замислям за деца,
правя го за нуждаещите се от сърце и душа.
Прекръствам се и отправям молитва към Бог,
да помогне на хората в нужда и малките деца!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados