27.12.2022 г., 9:44 ч.

БлагоТвори 

  Поезия » Философска, Гражданска
320 2 2
                                     Благотвори
 
                            (Благотворителност)
 

Една дума а колко много значи,

създадена от две благо и твори.

Да дариш на някого една надежда,

да помогнеш на попаднал човек в беда.

 

Да дариш своята помощ на малко дете,

на нуждаещо се от много грижи бебе.

Да подариш човече за каузата добра,

значи да дадеш малка частица от душа.

 

Да дариш и да се помолиш на Бога,

да помогне и Той на нуждаеща душа.

Това ще ни направи малко по-добри

в този свят изпълнен с тъга и с лъжи.

 

Да видиш грейнали звезди в детски очи,

ще се изпълни твоето сърце с топлота.

Дари не само на Коледа човече а винаги

и Бог ще се усмихне и ще те възнагради.

 

Благотворя без да се замислям за деца,

правя го за нуждаещите се от сърце и душа.

Прекръствам се и отправям молитва към Бог,

да помогне на хората в нужда и малките деца!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??