30 mar 2014, 21:53

Бледолистни орхидеи 

  Poesía
396 0 0

 

БЛЕДОЛИСТНИ ОРХИДЕИ

 

Бледолистни орхидеи, 

тъмноцветни чародеи,

по первазите наскачали, 

със прозрачните кашпи,

дето корените ви са ручали, 

там от слънчеви лъчи.


Дребнолистни орхидеи, 

розоцветни чародеи,

със листенцата зелени, 

във розетка приютени,

и със дългите си шии, 

правите магии.


Вий стоите си тъй горди, мили,

и безмълвни тук пред мен,

пъстри, ярки и оклюмали,

в цветове и пъпки нераздумани,

с поглед нежен, цветоочен,

и вида ви, благ, оброчен.

 

 

 

 

 

 

 

© Кристиан Ковачев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??