Няма дума да чуеш за нея добра,
облекло от елита не носи,
на ревера ѝ алена буква от срам
обществото приши без въпроси.
Сред онези жени е, които без свян
свойто тяло продават. В замяна
получават плесници от целия свят
и безимено с присмех подмятат.
От оглозган късмет не разчита на Бог.
Не подава на просяка залък,
ако види удавник във вира дълбок,
подминава – вирее без жалост.
Тя не вие на глас и не моли наум
щом съдбата я спъне коварно,
от падение няма да вдигне триумф,
ще поеме безмълвно товара.
Няма чувство за хумор и пие на екс,
алкохолът държи я във форма –
аромат на жасмин, гола плът, а в комплект
претопява отломки от гордост.
Но удари ли пет, утро в тънък атлаз
ще приспи пошлостта без остатък.
Под клеймото изважда най-нейното Аз,
валс танцува с полуголотата.
В изнурения час живо пулсът тупти,
преди изгрев с цветята говори
и си спомня, дори ще си спомниш и ти,
колко обич е скрила в позора.
© Мая Нарлиева Todos los derechos reservados
Зад всяко лице се крие история, нали така?! И би било чудесно ако можехме да не се съдим. Уви, не можем.
Имайте слънчев ден!