19 jun 2024, 0:40

„Блуждаеща душа" 

  Poesía » Otra
185 1 0

Лежа на тревата, зелена, в  утринна роса,

Слънчеви лъчи кожата ми милват нежно,

Буквите в книгата ми – мравчици в строя,

Птици пеят ми песен, нежна и звездна.

 

Но черни облаци слънцето скриха,

Вятър силен косите ми разчорли, 

И къдриците ми светли като в нощ потъмнели,

Тревата под мен изсъхна и в слама се превърна.

 

Песента на птиците е вече грачене,

Гарвани черни кръжат над крехкото ми тяло,

Буквите черни от страниците падат,

В земята потъвам, задушавам се в страх.

 

Боря се, блуждая, помощ търся в мъглата,

Като давещ се боря да избягам от мътилката,

В капана на мисли, в главата си тежка,

Да намеря утеха в душата ми крехка.

© Ivayana Ivanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??