Бог да благослови града
Цигара гори.
Прозорец отворен.
Града спи.
Оставаш неспокоен.
Цигарата отдавна запалена.
Прозореца широко отворен.
Града тъменее в нощта,
а в теб беснее мисълта.
Цигарата прегаря.
Прозореца се затваря.
Спокоен остава града.
Блъска се врата зад гърба.
Цигарата изгоряла.
Прозореца затворен.
Градът пак мълчи,
а нейде бродиш ти.
Фаса на земята
с друго е заета ръката.
Град непробуден,
един мъж в гняв изгубен.
Града е на крака,
какво се случи в нощта?
Фаса бе заменен
от нож опетнен.
Прозорец затворен.
Мъж прободен,
от своята ръка
а спеше, ли спеше града.
Отново е ден,
град буден
всеки заблуден,
а мъжа погубен.
© Калоян Велинов Todos los derechos reservados