Nov 19, 2014, 7:40 AM

Бог да благослови града 

  Poetry » Civilian
488 0 0

Бог да благослови града


Цигара гори.
Прозорец отворен.
Града спи.
Оставаш неспокоен.

Цигарата отдавна запалена.
Прозореца широко отворен.
Града тъменее в нощта,
а в теб беснее мисълта.

Цигарата прегаря.
Прозореца се затваря.
Спокоен остава града.
Блъска се врата зад гърба.

Цигарата изгоряла.
Прозореца затворен.
Градът пак мълчи,
а нейде бродиш ти.

Фаса на земята
с друго е заета ръката.
Град непробуден,
един мъж в гняв изгубен.

Града е на крака,
какво се случи в нощта?
Фаса бе заменен
от нож опетнен.

Прозорец затворен.
Мъж прободен,
от своята ръка
а спеше, ли спеше града.

Отново е ден,
град буден
всеки заблуден,
а мъжа погубен.

© Калоян Велинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??