Богинята на любовта
Дали живях или сънувах -
не знам кошмар ли е това,
но не намерих, що бленувах
в пределите на любовта.
Живях и страдах ден след ден,
бях роб на лудост свята,
отдадена на грях свещен
посрещах всеки ден зората.
Аз не живях и не умрях,
аз бях предадена, сломена
и не посрещнах своя ден
в обятията ти пленена.
И в залеза на моя ден
те търсих с думи безутешни,
но няма ти да си до мен
в плен на терзанията вечни.
Аз бях богинята на любовта,
ти беше моят принц свещен,
но не открих и този път мечтата
в пределите на твоя плен.
© Катерина Todos los derechos reservados