Dec 22, 2009, 8:30 PM

Богинята на любовта 

  Poetry
454 0 0

 

Богинята на любовта

 

Дали живях или сънувах -

не знам кошмар ли е това,

но не намерих, що бленувах

в пределите на любовта.

 

Живях и страдах ден след  ден,

бях роб на лудост свята,

отдадена на грях свещен

посрещах всеки ден зората.

 

Аз не живях и не умрях,

аз бях предадена, сломена

и не посрещнах своя ден

в обятията ти пленена.

 

И в залеза на моя ден

те търсих с думи безутешни,

но няма ти да си до мен

в плен на терзанията вечни.

 

Аз бях богинята на любовта,

ти беше моят принц свещен,

но не открих и този път мечтата

в пределите на твоя плен.

© Катерина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??