31 ene 2024, 21:44

Богомолката и бръмбара 

  Poesía
336 6 25

Харесал бръмбар богомолка

макар да знаел страшен мит,

че тази страст завършва с болка,

но толкова й бил навит.

 

Копнеел той да бъде с нея

поне веднъж на този свят,

поканил свойта Дулсинея

на късно соаре … с обяд.

 

Нощта била тъй дива, луда

и преизпълнена с любов,

но бръмбара разбрал с почуда,

че да умре не е готов.

 

И разтреперан пред зората

във тъмен ъгъл той се сврял,

там се замолил на съдбата

и днес да го остави цял.

 

„Защо се криеш там, любими,

защо трепериш като лист?

Ела при мен и прегърни ме,

а беше толкоз напорист.“

 

„Аз зная днес какво ме чака,

че ще остана без глава!“

-уплашен бръмбарът проплака.

„Не знаеш! Не, не е така!“

 

„Но казват всяка богомолка

след секс мъжа ще усмърти.“

А тя отвърнала със болка:

„Тъй правят женските …уви!“

© Веселин Банков Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Да се посмеем заедно »

3 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??