9 jul 2009, 0:29

Бохемска 

  Poesía
594 0 10

 

Добре де, ще спра да пия!

И в устата си няма да сложа цигара.

Но се страхувам да не стана като тия,

дето им викат: “лизгари”.

 

Може да сложа и вратовръзка.

Какво пък - има такива профани.

Но се питам, ако не остана дързък –

ще ми прости ли дъщеря ми?

 

Добре де, повече няма да пия!

И в устата си няма да сложа цигара.

Щастливият светец, казват, и Богу немил е,

да не говорим за жена ми.

 

Изобщо има ли смисъл да спорим,

за нещо толкова просто като живота?

Иначе как да обясним изборът на Околчица,

вместо Одески принцеси на човек като Ботев?

© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??