Ражда се, расте, живее,
създава, плаче и се смее.
Работи, влюбва се, обича,
твори, раздава се и тича.
Бърза, лута се, препуска,
залита, спира се, разпуска.
Отваря, смята и гради,
не спира, труди се, не спи.
Разбира, мисли, режисира,
препъва се, търси, намира.
Раздава, взема, не пести,
сънува, пътува, гради.
Старее, боледува, тъгува,
затваря, плаче, съществува.
Стихва, не вижда, спира.
стене, гърчи се, умира...
© Наташа Басарова Todos los derechos reservados