11 feb 2017, 17:16

Божия арфа 

  Poesía » De amor, Filosófica, Civil
725 1 2

Като прекрасна арфа с нежни струни

създадена от Бог си ти, любима!

Той те настрои и те подари

на мене – като Негова светиня!

 

Благоговейно вземам те в ръце,

докосвам струните ти много, много нежно!

звукът отеква в моето сърце

и ми дарява щастие безбрежно!

 

Дари ми, Господи, небесен слух

за да разбирам всеки звук на тези струни,

да чувствам целия им дух,

да ги познавам като мойте длани!

 

И научи, Създателю, неловките ми пръсти:

да могат да изсвирят всеки звук,

да знаят да се грижат, да опазят

светинята Ти свята тук!

 

И освети сърцето и ума ми

да бъда с Теб през всичките си дни,

за да науча най-прекрасните мелодии –

да ги изсвиря с Твойта арфа, Господи!

 

Амин.

10-11.05.2001г.

© Александър Ценов Todos los derechos reservados

Написах това, когато след две години приятелство тя ми каза, че ме обича. Разбрах, че ми се поверява нещо твърде ценно – едно сърце, една душа, един живот… Тази молитва в стихотворна форма беше дадена от Небето. Годините на нашия брак, през много проблеми отвън и отвътре, започнаха да превръщат тази молитва в реалност. За мен тя е съкровено и свещено преживяване, което бих желал всеки човек да има!

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??