31 oct 2023, 20:45  

И десет за Мамон... 

  Poesía » Civil
127 2 2

Дали закостеняла съм и стара?
От киселица крив и жилав прът.
От другата стара по тротоара,
децата ни маскирани вървят.

За лакомства и пакости възкликва,
момченцето с костюм на Спайдермен
момиче носи жълт фенер от тиква,
кикоти се светът развеселен.

А аз сънувам още нестинари,
що в огън влизат с вяра и без страх.
И кукери сънувам, коледари,
кому са нужни? Знаят ли за тях,

дечицата събрали сто сладкиша,
налапали поредния бонбон...
Брои душици дявол и въздиша:
— За мене две... И десет за Мамон...

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??