30 nov 2016, 15:09

Болезнено поникнали хриле 

  Poesía » Otra
628 1 2

Когато до нозете беше ми водата, 
о, Боже, как летях в гърди с любов.
Когато стигна коленете вдигнах я главата, 
и крачех с жаждата си за живот...

 

Когато стигна шията мътилката
извивах се, горях, и дишах...
Издишвах я на късо и горчилката
с гърди с които някога обичах.

 

И повече се питах, накъде?...
Не исках да се давя и проклинах, 
и любовта, и своите нозе
с които толкова безпаметно се скитах.

 

Но вплела във зениците си свободата
на синьото, безбрежното небе.
Заплувах на обратно сред вълните
с болезнено поникналите ми хриле...

 

Сега съм клетата русалка, 
която няма си нозе, но плува
по стръмните стихии на живота, 
и хич не я еня, колко е красива.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Харесах!
  • Метаморфозите, като поникването на хриле, са винаги много болезнени, от тях се ражда поезия!
Propuestas
: ??:??