Кой ще ми каже какво е болка?
Пропуснат момент! Дежа вю!
Душевно падение!
Пълно неведение!
Страничен наблюдател!
Предател на приятел!
Неволен съучастник
и мъдър властник - приятел на крале!
Уви, желая аз да знам!
И колкото се вглеждаш по-дълбоко,
усещаш фалша и лъжата,
картината позната – тя бързо се мени.
А имаш ли очи, ще видиш много ясно,
днес никой никого не обича,
децата не идват от родител,
а по природен и канален ред.
И никой към никого не носи дълг,
разпънат на житейски търг – а там продават му душата,
а участта – позната, днес никой никого не обича,
а всеки живее на себе си да прилича.
Потъналите и спасените ще бъдат те с нас!
И някои мятат се в неистов бяс.
Как не ще ли бъдем ний спасени?
Съдбите променени! И никой няма право тук на глас!
© Атанас Маринов Todos los derechos reservados
Боль -язык Бога