Jul 24, 2021, 12:14 AM

Болка 

  Poetry » Free verse, Other
207 0 1

Болка

 

Кой ще ми каже какво е болка?

Пропуснат момент! Дежа вю!

Душевно падение!

Пълно неведение!

 

Страничен наблюдател!

Предател на приятел!

Неволен съучастник

и мъдър властник - приятел на крале!

 

Уви, желая аз да знам!

И колкото се вглеждаш по-дълбоко,

усещаш фалша и лъжата,

картината позната – тя бързо се мени.

 

А имаш ли очи, ще видиш много ясно,

днес никой никого не обича,

децата не идват от родител,

а по природен и канален ред.

 

И никой към никого не носи дълг,

разпънат на житейски търг – а там продават му душата,

а участта – позната, днес никой никого не обича,

а всеки живее на себе си да прилича.

 

Потъналите и спасените ще бъдат те с нас!

И някои мятат се в неистов бяс.

Как не ще ли бъдем ний спасени?

Съдбите променени! И никой няма право тук на глас!

 

© Атанас Маринов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??