БОЛКАТА МИ
Ти беше рожбата на хляб и свобода,
а аз се родих с въжета и пранги,
не ми ги даде, а сега
какво да ти върна обратно?
Аз с твойте криле да литна не мога,
нямам мои да ти ги дам.
А животът ни кон бързоног е…
Отминава несъвсем изживян.
И все пак аз те обичах,
както птица простор и небе.
И какво, че не съм фарисей коленичил? –
Любовата фарисеи не ще!
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados