5 июн. 2011 г., 22:57

Болката ми 

  Поэзия » Любовная
818 0 11

 

БОЛКАТА МИ

 

 

Ти беше рожбата на хляб и свобода,

а аз се родих с въжета и пранги,

не ми ги даде, а сега

какво да ти върна обратно?

 

Аз с твойте криле да литна не мога,

нямам мои да ти ги дам.

А животът ни кон бързоног е…

Отминава несъвсем изживян.

 

И все пак аз те обичах,

както птица простор и небе.

И какво, че не съм фарисей коленичил? –

Любовата фарисеи не ще!

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??