17 oct 2012, 9:28

Борба със сезоните 

  Poesía
667 0 11

 

---

 

                                  "Студена есен на вратите тропа..."
                                                                Валентин Чернев



По дланите настъпва есента.
Превзема раменете ми изящни
и вече не усещам пролетта,
пулсираща в сърцето ми любящо.

Студено е, а погледът ми ням
забравя за младежките огньове -
не мога вече с думи да създам
най-жарките вълнуващи любови.

Самотно ми е. Всяка самота
рисува по лицето своя карта.
Не ме усмихва нищо на света
и каня самотите си на парти.

Във вените пресъхва днес кръвта,
дълбаейки подслон за снеговете.
Не мога вече дом да изградя
на влюбените птици по крилете.

И нека ме пребори есента -
косите като листи бавно падат.
Не се страхувам - няма ад смъртта.
В очите ти оазисни бе адът!

А някой ден сред дъжд и снежен смог
ще литна - победител - към озона,
и влюбена до смърт в самия Бог -
аз ще владея всичките сезони!

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??