Борбата...
( по Н. Й. В. )
Борбата е безмилостно жестока.
Борбата, както казва, е типична.
Ний жертва сме на щурава епоха,
в която всеки прави своя сметка лична.
Ще падне той и толкоз! Какво тук значи
един катурнат тип с принципи в живота?
Какъв е той ли? Луд! Нека да откачи,
щом сам си е избрал пътя към Голгота.
------------
© Цвятко Илиев Todos los derechos reservados