15 ago 2008, 15:09

Боси в пепелта 

  Poesía
601 0 24


Боси в пепелта
танцуват
циганинът и цигулката.
Очите им - без цвят -
кръжат
по строгите лица наоколо.
Във края на редицата
от любопитни
страхливо
хукват две очи.
Обути стъпки
тъпчат
скучната мелодия.
Не проси милост циганинът,
а надежда -
боси стъпки
да прелеят
в кастанетите
с най-търсената нежност.

© Иванка Гичева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??