2 jun 2010, 11:47

Ботев 

  Poesía » Otra
514 0 4

 

Ботев

 

Било то каквото било -

кръвта дъждовете измиха.

Орелът подгъна крило...

Останаха няколко стиха.

 

Кой стрелял? - било не било...

Значение може би няма.

Сирени ръмжат опело -

припомнат отдавнашна драма.

 

И пак като в тъмно ждрело

животът ни влачи и дави...

История, път и чело...

Сираци поетът остави.

© Димитър Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??