2 jun 2023, 16:29

Ботев 8 

  Poesía » Civil
175 0 0

Въстана народът, не търпя тегло,

раята наша много се потискаше,

оковите носеше на тиранско зло,

да живее свободно вече искаше!

 

И Ботев правилно изхода прозря -

въстанието е едничката надежда,

слънце най-сетне народа ни огря,

писна му вече глава да навежда!

 

Край Козлодуй с шепа "глави луди"

излезе на борба с деспотията той,

българинът най-сетне се събуди,

спря да е роб, превърна се в герой!

 

Примерът велик ни вдъхновява и днес,

на всичките паднали нека се поклоним,

българинът от злото се измъкна с чест,

нека на чужди сили да не се преклоним!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??