18 jun 2009, 12:07

Братство 

  Poesía
433 0 1

           БРАТСТВО

 

Поиска да се опознаем двама,

в пиянството ни мисълта зачена.

Кръвни братя, като в драма -

прободохме ведно нашите вени.

 

Потоци тръгнаха с алени лъчи.

Нашите пороци в едно се сляха.

Братя ли сме? По нищо не личи,

не живеем даже под обща стряха.

 

Нашите души, защо не се сродиха?

Нито в стих, нито в любовта.       

Само двете чаши в мъка се пропиха.

...Ех, жалко за кръвта!

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Жажда за взаимност, бягство от самотността, стремеж към общност някаква - дълбок е смисълът в тези стихове!
Propuestas
: ??:??