На булеварда на разбитите сърца,
където всичко тъжно е красиво,
където скитат маски без лица,
където всяко чувство е лъжливо.
Където всеки търси топлота,
където поглед в погледи се взира,
където чезне всяка суета,
където обич трудно се намира.
Където вярата е стока скъпа,
която никой не купува със парѝ,
където мъката е само муза
за този, който може да твори.
Kъдето се събуждаш със надежда,
че няма вечно да живееш сам,
и всеки миг живот се свежда,
че няма дълго да се луташ там.
На този булевард от дълги дни живея
и търся някой да даря със топлина.
Желая пак отново да се смея,
отново да откривам в маските лица.
Желая пак да имам вяра,
която някой да ми подари.
Желая някой да сломи пожара
от предната любов оставен да гори.
Желая също сбъдната надежда
за истинност и вяра във красивата любов,
желая пътят, който ме отвежда
от всичко на което бях преди готов.
Желая също много сили
да простя, когато съм предаден,
за мъката в душите скрили,
за пътя, който ни е даден.
На булеварда на разбитите сърца
написах с едри сълзи твойто име,
и ако откриеш в маските лица
не се страхувай, просто намери ме.
© Илия Минковски Todos los derechos reservados