9.06.2018 г., 11:13 ч.

Булевардът на разбитите сърца 

  Поезия » Любовна
306 1 4

На булеварда на разбитите сърца,

където всичко тъжно е красиво,
където скитат маски без лица,
където всяко чувство е лъжливо.

 

Където всеки търси топлота,
където поглед в погледи се взира, 
където чезне всяка суета, 
където обич трудно се намира.

 

Където вярата е стока скъпа,
която никой не купува със парѝ, 
където мъката е само муза 
за този, който може да твори.

 

Kъдето се събуждаш със надежда, 
че няма вечно да живееш сам, 
и всеки миг живот се свежда, 
че няма дълго да се луташ там.

 

На този булевард от дълги дни живея
и търся някой да даря със топлина. 
Желая пак отново да се смея, 
отново да откривам в маските лица.

 

Желая пак да имам вяра, 
която някой да ми подари. 
Желая някой да сломи пожара
от предната любов оставен да гори.

 

Желая също сбъдната надежда
за истинност и вяра във красивата любов,
желая пътят, който ме отвежда 
от всичко на което бях преди готов.

 

Желая също много сили
да простя, когато съм предаден,
за мъката в душите скрили, 
за пътя, който ни е даден.

 

На булеварда на разбитите сърца
написах с едри сълзи твойто име, 
и ако откриеш в маските лица 
не се страхувай, просто намери ме.

© Илия Минковски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??