19 feb 2015, 22:47

Буря край морето 

  Poesía
259 0 4

Буря край морето

Навъсено е синьото море

Като трион е  набраздено

А гърлото си вятъра дере,

и се натиска настървено!

 

Притиска ме оловното небе!

И  туй че слънцето го няма...

От тъмното край мен Деня гребе

И дундурмата е голяма!

 

И чайките уплашени квичат!

И се спасяват някъде по плажа…

Нахлува бурята,  преди дъждът!

Това аз  искам  да покажа!

 

На плажа хората се инатят,

завивайки се в топли дрешки...

Очакват облаците да се спрат,

и молят Господа си, по човешки!



© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??