Спомням си за тази буря -
колко страшно се изви.
И от раните на Чили
кръв започва да струи.
С кръв заляха се площади,
мъртви имаше навред.
Срутени стърчаха сгради
от гнева на Пиночед.
И певецът е възпявал
в песните си свободата.
Истината той засявал
във душите и сърцата.
И певецът жертва стана
на фашисткия терор.
Тъй убиха без пощада
и водача Салвадор.
20.12.1975 г.
© Дончо Минчев Todos los derechos reservados