15.05.2011 г., 22:31 ч.

Буря над Чили 

  Поезия » Гражданска
421 0 0

Спомням си за тази буря -

колко страшно се изви.

И от раните на Чили

кръв започва да струи.

 

С кръв заляха се площади,

мъртви имаше навред.

Срутени стърчаха сгради

от гнева на Пиночед.

 

И певецът е възпявал

в песните си свободата.

Истината той засявал

във душите и сърцата.

 

И певецът жертва стана

на фашисткия терор.

Тъй убиха без пощада

и водача Салвадор.

 

20.12.1975 г.

© Дончо Минчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??