7 may 2006, 23:58

Бурята на Цветовете 

  Poesía
606 0 2
Дневен мрак-искрящо черен
покрива ясното небе,
тътен носи дъжд пороен
във бурята се раждат цветове.
Червено - огън сред пустини
се дави в синята мъгла,
която златно слънце
превръща в бяла Светлина.
Изтъкана от зелени нишки
шуми прохладната трева,
гасне всеки миг самотен
и пак въздига се от пепелта.
В черна гама почва всичко
и така завършва то,
облаците се пречистват-
капки-сълзи, зло-добро.
Мокър свят, безумно цветен,
Луната ще те изсуши,
пороят е далеч отнесен,
сляпа нощ, сега заспи!

© Роксана Медичи Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Кате това беше много мил коментар
  • Как така преплете мрака с цветното?
    Как синхрон успя да придадеш?
    Дневен мрак-искрящо черен,
    Зло-доброто ти успя да разбереш.

    Роксана,моите искрени поздравления!
Propuestas
: ??:??