31 oct 2017, 7:35

Бягащата с вълци* 

  Poesía » Filosófica, Otra
460 4 21

Удобен е рождественият ѝ кожух:

богат на косъм; обзаведен с пух;

един-единствен недостатък има-

той дава много, но и много взима.

 

Капанът за един е гозбата на друг.

Около глада върти се всичко в кръг.

Забравихме да споменем водата,

постелята, прохладата и топлината.

 

Едва тогава може да се заговори

за онова, което гледа все отгоре,

и болка тъпа причинява на врата.

Понякога боли и цялата глава…

 

Май нещо щракна?! Сбогом свобода!

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

*Бягащата с вълци е заглавие на книга на Клариса Пинкола Естес.

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??