Пред лицемерните усмивки
и суетата на града
избирам изворите чисти
на българската планина.
Там дните може да са груби,
да липсва модният салон;
възможно е да се изгубиш
в снега през зимния сезон.
Но срещу всичките стихии
и лукса на града проклет
гнездо в скалите ще си свием
и пак ще сме щастливи с теб.
© Иван Миланов Шопов Todos los derechos reservados