5 sept 2006, 11:47

Бяла лястовица 

  Poesía
669 0 3

         / на Лазарина  - изи*/

Жената забързано вървеше

замислена над нещо свое,

на пътя една птица стоеше

до храста, в тъмното усое.

 

Поспря се тя… и я погледна,

но наранена птичката не бе.

По скоро, почивка последна

преди да литне в синьото небе.

 

Протегна дамата ръка за ласка

перата и докосна,...и заговори.

Не литна лястовицата, изпляска,

заслуша се жената какво говори.

 

„Летиш със другите във ятото,

разперила волно своите крила.

Отправила взор към слънцето,

с тях си, но чувстваш се сама.

 

Обичана си и си приласкана -

те приемат всеки порив твой,

защо чувстваш се неразбрана

а душата ти не намира покой.

 

Твореца в теб, иска да създава,

да покорява всеки нов копнеж,
но другите мислят че си слаба,
помагат ти,но спират твоя летеж.

 

Различна птица в общото ято

като тях си, но душата ти е бяла.

Върви, твори и спри едва когато,

сама решиш че вече си успяла…”

 

Така говореше на птичето жената,

а то погледна я и тихо промълви:

- О, ти си тайнствената непозната,

и сила даде ми. Ела, с мен полети!

 

Не полетя! Отдавна госпожата

прибрала беше своите крила,

но за миг една част от душата 
със бялата птица в небето летя.

 

 

 

 

 

 

 

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ПОнякога на някой му е нужна само една дума, за да полети...А понякога само една дума може да пререже като нож крилете ни...Стихът ти ми подейства чудесно.
  • Много хубав стих, Ани!!!
    Като се замисля и ние сме част от едно голямо ято, а сме забравили да летим. Поздрави!!!
  • Хубаво е, Ечи, замислящо!
Propuestas
: ??:??