31 may 2011, 15:26

Бяла лястовица 

  Poesía » Otra
639 0 1

 

 

"Търсете лястовици бели,

аз зная, зная, че ги има!"

Генка Богданова

 

Аз цял живот те търсих, лястовице бяла,

но никъде по пътя си не те открих.

В посоки други може би си полетяла

и там намерила си своя пристан тих.

 

На други си любов и щастие дарила

и другаде те срещат с грейнали лица.

На по-честита стряха ти гнездо си свила

и с песен там отглеждаш своите деца...

 

А мойта стряха бе студена и открита,

тук даваха си срещи бури, ветрове...

Душата ми по пътищата прашни скита,

по жиците те търси, с вяра те зове...

 

Далеч от моя север, лястовице бяла,

навярно вече отлетяла си на юг.

А в стряхата си бедна, много остаряла,

едва ли някога ще те дочакам тук.

 

 

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не знам за любов и щастие, но знам, че я търсят тежко болни, за да оздравеят, и все не я намират...
    А ти щом вярваш зови я с вяра, и тя ще дойде!
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??