"Търсете лястовици бели,
аз зная, зная, че ги има!"
Генка Богданова
Аз цял живот те търсих, лястовице бяла,
но никъде по пътя си не те открих.
В посоки други може би си полетяла
и там намерила си своя пристан тих.
На други си любов и щастие дарила
и другаде те срещат с грейнали лица.
На по-честита стряха ти гнездо си свила
и с песен там отглеждаш своите деца...
А мойта стряха бе студена и открита,
тук даваха си срещи бури, ветрове...
Душата ми по пътищата прашни скита,
по жиците те търси, с вяра те зове...
Далеч от моя север, лястовице бяла,
навярно вече отлетяла си на юг.
А в стряхата си бедна, много остаряла,
едва ли някога ще те дочакам тук.
© Славка Любенова All rights reserved.
А ти щом вярваш зови я с вяра, и тя ще дойде!
Поздрав!