23 feb 2022, 21:43

Бяла сълза 

  Poesía
451 6 10

Изплита лилавата прежда

денят над върхари и път,

в лъчите на тиха надежда

безгласно потъва дъхът.

 

Звънят във простора юздите

на пурпурна, нежна тъга

и чезне Всемирът в очите

с невидима бяла сълза.

 

Резен хляб в небето жълтее,

Венера прегръща нощта.

Поспри миг. Зад теб руменее

свенливата млада зора.

© Ивита Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??