Чисто бяла роза,
радост
и погледът спира се в листата свежи.
Не потрепва нищо!
И дъхът замира!
Капки кръв капят от розата.
Окървавена роза и любов до сетен дъх!
Дланите свити в юмрук и от болка
душата плаче за погубената младост.
Един жест и вярата в бъдещето е разцъфнала.
Отрицание и сила,
преследване на мисълта
и божи богослов и всичко,
всичко спира в очите на двама
за да бъдат щастливи.
Бяла роза!....
Символ на чистота и истинност!
Признание за любов,
поднесено в нейните ръце.
Каква романтика!
Каква интимност на човешките чувства.
Пътуване един към друг.....
Емоция, която трябва да се почувства
с всяка фибричка на тялото.
© Йонка Янкова Todos los derechos reservados