БЯЛО И ЧЕРНО
Капчица бяла боя,
пусната в баката с черна,
само за миг устоя,
преди да бъде почернена.
Капка от черната бака,
случайно изпусната в бялата -
само частица от мрака,
а сива направи я цялата.
© Асен Димитров Todos los derechos reservados