Мария Събева
Бъдещето на България
Бъдещето на България дълбоко спи
и чака някой принц да го събуди.
Ще чака дълго, щом народът спи,
не е готов за бъдещето да се труди.
Той спи, сънува, чака милостиня
от силните с протегната ръка.
На честните гласът е глас в пустиня,
а мръсните пари текат като река.
Но вярвам – бъдещето ще събудят
достойни млади хора във страната,
които честно и с любов се трудят,
жертвоготовни и с огън в сърцата.
От сън дълбок България ще се събуди,
отново като Феникс ще възкръсне.
За бъдещето смело ще се труди,
а слънцето тъмата ще разпръсне.
© Мария Събева Todos los derechos reservados